dilluns, 10 de juny del 2019

Què menjaven els pirates d'Eivissa? .... Amanida de crostes.

En primer lloc, vam fer una assemblea on parlem sobre els possibles aliments que podien menjar els pirates en els seus trajectes. També hem fet memòria sobre el que ens van comptar en l'excursió del Nao Victoria, així que hem arribat a la conclusió que possiblement menjaven coses com: peix, fruita seca, cocos, verdures ...

Així que, la mestra ens ha ensenyat una amanida típica d'Eivissa que possiblement la inventaven "els pirates". Els ingredients són: sal, oli, tonyina, crostes, pebrot verd i pebrot vermell. 

Hem arribat a la conclusió que pot ser que la inventessin els pirates perquè segons els nens ...

- "La sal servia per a conservar els aliments" i "per a cuinar".

- "L'oli era per a cuinar" i "or per als pirates, el qual venien a buscar a Eivissa".
- "El pa dur (els crostes) ho compraven o li ho donaven als pobles quan anaven a lluitar". I "com no s'ho menjaven tot d'una vegada, ho guardaven i per això es posava duro. Però encara així li ho podien menjar com nosaltres en amanida de crostes.
- "Els pebrots els agafaven de la selva".
- "La tonyina, era el peix que pescaven en el mar".
Aquestes són les conclusions les que han arribat. 



Així doncs, segons la llegenda, l'amanida de crostes eivissenca és un plat molt tradicional. Antigament, a l'illa d'Eivissa, es tenien crostes en cada casa pagesa per a quan, per circumstàncies meteorològiques o de qualsevol altra índole, faltaven aliments a casa. D'aquesta manera, podien disposar de les crostes atès que és un producte que aguanta mesos intacte.



Eren perfectes també per als pescadors ja que passaven llargs períodes de temps en el mar. Així, podien fer aquesta recepta amb peix sec, oli d'oliva i sal.



Seguidament, ens vam posar a la feina. Experimentem amb els aliments, preparem l'amanida de crostes i ens la vam menjar!



















































 





Després, com ens va agradar tant, hem realitzat la recepta d'aquesta amanida, per a recordar-nos dels seus ingredients per a fer-la a casa.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON ESTIU TAURONS!

Bon dia famílies, Que dir-vos que ja no sapigueu... MOLTES GRÀCIES PER TOT! Per cada benvinguda a principi de curs, per la vostra dedic...